Nieuwe layout opgaven in bettermarks

Ons technische team in Berlijn is het afgelopen jaar druk bezig geweest met de overgang van Flash naar HTML5. Met deze overgang naar HTML5 is de opgavenspeler van bettermarks toekomstbestendig, sneller en gebruiksvriendelijker.

De volgende punten zullen anders zijn:

  • Geen Flash meldingen meer!
    Leerlingen komen direct in de opgavenserie terecht en zullen niet langer Flash meldingen ontvangen.

  • Opgaven passen zich automatisch aan, aan de grootte van het scherm.
  • Opgaven hebben een frisse nieuwe uitstraling (andere kleuren, andere lijnen etc.).
  • Bettermarks is veel gebruiksvriendelijker op smartphones.
  • Leerlingen krijgen na een eerste fout een pop-up melding met een tip of een link naar de theorie.
  • Een leerling kan terug naar vorige opgaven om antwoorden en oplossingsmethoden nogmaals te bekijken.

In de afgelopen periode heeft ons content-team uitgebreide controles gedaan om na te gaan of onze opgaven volledig functioneel zijn in HTML5. Ondanks deze uitgebreide testen kan het voorkomen dat de lay-out van een opgave niet goed is (denk aan uitlijning van tekst, tabellen en plaatjes).

Mocht je een opgave tegenkomen die er qua layout niet goed uit ziet? Geen probleem, meld dit via de feedbackknop en gebruik #FreeBetty in de melding. Dan passen we de opgave snel aan! LET OP: De nieuwe player wordt alleen ondersteunt door iPads met iOS 12. Verder is bij rekenen de rekenmachine nog niet toegevoegd aan de desbetreffende opgaven de eerste paar weken van het schooljaar. Deze zal zo spoedig mogelijk gereed worden gemaakt.

Later dit schooljaar volgt de uitrol van aanvullende functionaliteiten. Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor updates omtrent deze nieuwe functionaliteiten.