Wiskunde in Rijksmuseum Boerhaave

De onderwijsprogramma’s van Rijksmuseum Boerhaave laten leerlingen op een onderzoekende en ontdekkende manier kennismaken met de wereld van wetenschap. De programma’s sluiten aan op de vakken biologie, techniek, natuurkunde en wiskunde. Leerlingen maken tijdens actieve workshops kennis met de grote wetenschappers. Ze ervaren door museumobjecten en replica’s hoe het is om een echte wetenschapper te zijn. Verwonderen, vragen stellen en die vragen met elkaar onderzoeken staan centraal.

De volgende activiteiten zijn wellicht interessant voor uw leerlingen:

  • Wiskunde A, B of C helpt leerlingen in 3 havo/vwo bij hun profielkeuze door leerlingen in teamverband opdrachten te laten maken met gebruik van logica, ruimtelijk inzicht, kansberekening en andere aspecten van wiskunde. Na afloop hebben leerlingen een beeld welk type opdrachten hen beter afgaat en dus ook welk type wiskunde het best bij ze past.
  • Tijdens Spelen met wiskunde ontdekken leerlingen van leerjaar 1 en 2 hoe wiskunde in het dagelijks leven gebruikt wordt. Onderzoekend leren staat centraal doordat leerlingen groepsgewijs in het museum opdrachten te maken.
  • Met de Wiskunderoute bezoeken kinderen samen met hun (groot)ouders/verzorgers het hele museum en gaan zij aan de slag met een koffer vol replica’s van museumvoorwerpen. De wiskunderoute wordt op twee niveaus aangeboden: voor kinderen van 8 t/m 13 jaar en voor kinderen van 14 jaar en ouder.

Momenteel is het onderwijsprogramma Spelen met wiskunde met korting te boeken. Meer informatie over alle onderwijsprogramma’s vindt u op de website van het museum.

WINACTIE!
Wij geven 3x 2 toegangskaarten weg! Hoe maak je kans?
Like het Facebook-bericht en tag één collega met wie jij naar het Rijksmuseum in Boerhaave zou willen gaan (zodat jullie erop uit kunnen met een klas)!

Klik hier om naar het Facebookbericht te gaan.

De winnaar wordt 31 maart bekend gemaakt.