Terugblik docentenbijeenkomst

De docentenbijeenkomst is weer achter de rug en wij als team bettermarks willen de docenten die aanwezig waren danken voor hun aanwezigheid! Het evenement vond plaatst in het moderne kantoor van Microsoft. We hebben tijdens de docentenbijeenkomst een gevarieerd programma aangeboden met zowel de updates rondom ontwikkelingen & content als twee inspirerende wiskundeworkshops over wiskunde in de praktijk en toepassing van virtual reality in het onderwijs met gebruik van de Microsoft Hololens.


Inspiratieworkshops

Wiskunde in de praktijk – Ludovic Wallaart

Ludovic Wallaart is een wiskundedocent op de Vrije School in Deventer. Naast zijn passie voor bèta-vakken is Ludovic altijd op zoek naar een verrijking voor zijn wiskundeles.

Door zijn achtergrond in filosofie maakt hij zijn wiskundelessen anders dan anders. Door de dagelijkse praktijk in huis te brengen en maatschappelijke problemen te behandelen, maakt Ludovic zijn lessen interessant en actueel. Door deze manier van lesgeven probeert hij zijn leerlingen de toegevoegde waarde van wiskunde bij te brengen en te helpen begrijpen waarom wiskunde zo belangrijk is.

Naast de praktische voorbeelden die Ludovic tijdens zijn inspiratiesessie benoemde, kregen de docenten een praktische opdracht voor hun kiezen; het herinrichten van een ontregeld verkeerskruispunt. Een typisch voorbeeld direct toepasbaar op verschillende leerniveaus en leerjaren en waar diverse onderwerpen relevant bij zijn (denk aan frequentie tabellen, aanzichten tekenen, kansrekening etc.).

Bettermarks heeft veel van haar hoofdstukken verreikt met praktische opdrachten om het inzicht van leerlingen en het werken in het schrift te bevorderen. Mocht u een leuke praktische opdracht hebben, schroom dan niet en deel deze met andere bettermarks docenten in de community.


Wiskunde & VR – Ewout Warringa

Ewout Warringa van het Vechtdal College in Hardenberg is naast docent ook voorloper op het gebied van technologie en ICT in het onderwijs.

Tijdens de inspiratiesessie Wiskunde en VR ging Ewout in op de diverse mogelijkheden die nieuwe technologie met zich meebrengt voor het onderwijs.

Mixed Reality, een samenhang tussen Augmented Reality en Virutal Relaty biedt diverse mogelijkheden om de theorie van wiskunde te visualiseren en zo aan te bieden in de belevingswereld die past bij veel jongere scholieren.

In de inspiratiesessie vertelde Ewout over zijn ervaringen met de Hololens van Microsoft. Na afloop van de inspiratiesessie konden deelnemers zelf de Hololens ervaren door het bekijken van ruimtelijke figuren of een kloppend hart. Het eerste voorbeeld geeft prachtig weer welke toegevoegde waarde de Hololens kan bieden voor leerlingen die moeite hebben met het omvatten en tekenen van aanzichten. Alternatieven voor de vrij kostbare Hololens zijn een eenvoudige VR-bril, de Merge-Cube of de Oculus Go. Meer lezen? Klik hier

Na een plenaire afsluiting door onze adviseur Hanh Nguyen konden docenten onder een hapje en een borrel nagenieten van de dag en nieuwe contacten leggen met andere bettermarks docenten. Docenten ontvingen van bettermarks een Goodiebag gevuld met o.a. een VR-bril en een Merge-Cube.

We hopen dat de update jullie inzicht heeft gegeven in de ontwikkelingen die plaats gaan vinden en dat jullie geïnspireerd zijn door onze sprekers.

Tot volgend jaar! Kon u er dit keer niet bij zijn? Ook u bent van harte welkom bij de volgende docentenbijeenkomst gedurende schooljaar 2019-2020. Hou vooral onze nieuwsbrief in de gaten.