Bettermarks-docentenbijeenkomst 15 januari 2019

Op 15 januari 2019 organiseert bettermarks de jaarlijkse bettermarks-docentenbijeenkomst. Dit jaar is de bettermarks-docentenbijeenkomst in een nieuw jasje gestoken! Bent u er bij? Klik hier om u aan te melden! De bettermarks docentebijeenkomst is bedoeld voor alle docenten die met bettermarks wiskunde of rekenen werken. Tijdens de bijeenkomst worden o.a. de nieuwste ontwikkelingen over de methode besproken, vertellen we u meer over het project Free Betty – van Flash naar HTML – en verrassen we u met inspirerende wiskunde workshops. Hieronder vindt u het exacte programma en uitgebreide informatie over de sprekers.

Programma:
14:30 – 15:00 uur  Inloop
15:00 – 15:15 uur  Welkom
15:15 – 16:00 uur  Update methode
16:00 – 16:15 uur Korte pauze
16:15 – 17:00 uur Workshop 1
17:00 – 17:15 uur Korte pauze
17:15 – 18:00 uur Workshop 2
18:00 – 18:30 uur Afsluiting
18:30 – 19:00 uur Borrel & Hapje

Workshop Wiskunde & VR

Ewout Warringa
Docent Vechtdal College Hardenberg
Ewout is naast docent ook voorloper op het gebied van technologie en ICT in het onderwijs.

Tijdens de workshop Wiskunde en VR gaat Ewout in op de diverse mogelijkheden die nieuwe technologie met zich meebrengen voor het onderwijs.

Virtual Reality, ook wel VR is voor diverse vakken zeer interessant door het visualiseren van theorie naar de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan de functies in het lichaam bij biologie, de aardlagen in kaart brengen met aardrijkskunde of ruimtelijke figuren berekenen tijdens de wiskundeles.

Ondanks het feit dat VR in het onderwijs nog heel ver weg lijkt, brengt Ewout de technologie dichterbij. Laat u inspireren op het gebied van VR en maak wiskunde en rekenen nog leuker!

Workshop Wiskunde in de praktijk

Ludovic Wallaart
Docent Vrije School Deventer
Ludovic heeft een passie voor bèta-vakken en is daarnaast altijd op zoek naar verrijkingen voor zijn wiskundeles. Door zijn achtergrond in filosofie maakt hij zijn wiskundelessen anders dan anders.

Door de dagelijkse praktijk in het klaslokaal te brengen en maatschappelijke problemen te behandelen, maakt Ludovic zijn lessen interessant en actueel. Door deze manier van lesgeven probeert hij zijn leerlingen te helpen begrijpen waarom wiskunde zo belangrijk is.

Tijdens de workshop geeft Ludovic u diverse handvatten en ideeën mee om zelf in uw les mee aan de slag te gaan. Maak kennis met Ludovic en zijn manier van lesgeven en laat u inspireren over wiskunde in de praktijk.