Win een ‘pie’ op π-dag!

14 maart is het π-dag!

π-dag wordt op 14 maart gevierd door wiskundigen, omdat in de Amerikaanse schrijfwijze voor data 14 maart geschreven wordt als 3/14.

π-dag wordt op verschillende manieren gevierd. Er wordt bijvoorbeeld een taart uitgedeeld (een pie). Of er worden etenswaren gemaakt in de vorm van een π-teken. Ook is er een spel aan verbonden: kinderen moeten proberen te raden wat het getal van π is met behulp van een cirkel en hun schoen.

Bettermarks daagt u uit om met uw klas onderstaande puzzel te maken. De winnaar krijgt een heerlijke pie voor de hele klas en een lekkere fles π-wijn voor de docent. De oplossing moet vóór 16 maart 2018 worden gestuurd naar: support@bettermarks.nl o.v.v. Pi-wedstrijd.

 

Instructie: De getallenrijtjes komen overeen met aaneengesloten rijtjes gekleurde vakjes. Twee rijtjes met dezelfde kleur op dezelfde regel of in dezelfde kolom worden altijd van elkaar gescheiden door lege vakjes.